Există în oferta de jocuri de masă pe care orice platformă online cel puțin două jocuri de cărţi populare. Şi aşa cum uşor aţi şi intuit sunt pokerul si blackjackul. Amândouă utilizează un pachet standard de cărţi însă, ca stil de joc se diferenţiază major. Şi dacă sunteţi un jucător care se afla în căutarea unui joc de cazino a cărui șanse de câștig să fie cât mai posibile,  vă întrebaţi cu siguranţă care este cel mai indicat de abordat. Tocmai asta ne şi propunem în rândurile care urmează, să vă dăm datele de care aveţi nevoie astfel încât să faceţi alegerea oportună.

1.Pokerul explicat

Dacă o să intraţi pe pagina oficială Conti Cazino o să accesați o ofertă completă de jocuri și bonusuri. Printre ele găsiți o versiune ceva mai interesantă a jocului de poker – Video Poker. Jacks or Better, American Poker sau Joker Poker sunt pregătite să vă întâmpine. Poate ca nu sunt jocurile de poker clasice dar vă vor face antrenamentul pentru acestea. Vă vom explica câteva detalii despre cum se joacă popularele jocuri de masă cu cărți mai jos.

În plus, trebuie să uitaţi de jocul clasic pe care îl jucaţi împreună cu familia sau cu prietenii. În acea variantă de joc primeaţi câte 5 cărţi de joc din care decartaţi pe cele nefolositoare, urmând să primiţi de la dealer altele noi. În funcţie de acestea realizați ulterior combinaţiile clasice din poker şi la arătarea cărţilor se stabilea cine îşi adjudecă titlul de învingător. În varianta de cazino jocul a suferit transformări majore, dar din fericire acestea nu sunt de fond.

Jocul de poker la cazino

Acest lucru înseamnă că se folosesc aceleaşi cărţi de joc şi că sunt valabile aceleaşi combinaţii pe care le cunoaşteţi de demult. Ceea ce s-a schimbat în mod major este dinamica de funcţionare a jocului de poker, suferită în urma „americanizării” acestuia. Aşa se face că în în oferta oricărui cazino aţi alege să selectaţi acest joc veţi întâlni cea mai populară variantă de joc, poker Texas Hold’em. Şi la concurenţă acerbă cu această variantă de joc este o altă variantă de joc americană, poker Omaha, care are multe elemente în comun cu cea de Texas.

Să ne rezumăm însă la prima şi să vă spunem că nu veţi mai primi de la dealer 5 cărţi de joc ci numai 2. Odată ce jocul debutează vă veţi convinge de dinamica jocului prin cele 4 faze distincte de pariere care poartă denumirea de pre-flop, flop, turn şi river. În prima fază de pariere se pariază doar pe intuiţia personală şi pe valoarea cărţilor primite de la dealer. Jocul însă debutează cu adevărat prin acţiunea de flop, care presupune decartarea pe masa de joc de către dealer a 3 cărţi comune de care pot beneficia toţi participanţi la joc.

Urmează parierea turn, iniţiată de depunerea pe masa de joc a celei de a 4-a cărţi comune şi totul se finalizează odată cu river, când dealerul aruncă pe masa de joc a 5-a carte comună. Urmează finalul aşteptat, se arată cele 2 cărţi de fiecare jucător şi combinaţia cea mai valoroasă realizată cu cele 5 cărţi comune determină învingătorul.

Blackjackul explicat

Aşa cum în mod cert aţi observat din descrierea făcută la jocul de poker, cărţile de joc sunt folosite aici pentru a forma o combinaţie de 5. Şi în funcţie de valoarea acestei combinaţii un jucător de la masă se poate numi învingătorul rundei de pariere. Şi în jocul de blackjack se poate vorbi despre combinaţii, însă de această dată intervine în ecuaţie valoarea pe care jocul o dă fiecărei cărţi în parte.

Cărţile de 10, J, Q şi K sunt creditate cu 10 puncte, în timp ce cea de A este bivalentă, după caz putând lua valoarea de 1 sau de 11. Şi pentru că avem în pachetul de cărţi şi cărţi de la 2 la 9, acestea valorează exact cât scrie pe ele. Odată ce am clarificat acest aspect este timpul să explicăm modul în care jocul de blackjack se desfăşoară.

Şi dacă vreţi părerea noastră sinceră, blackjack este un joc care are o dinamică extrem de simplă şi uşor de înţeles. Se joacă aici împotriva dealerului şi pe el trebuie să îl bateţi de fiecare dată pentru a vă declara învingători.

Dar ca să faceţi acest lucru este nevoie să realizaţi întotdeauna un punctaj superior acestuia pentru a fi siguri de victorie. Jocul de blackjack este cunoscut de pasionaţi şi sub denumirea de 21 şi iată că avem primul indiciu cu cea mai de temut combinaţie din joc.

21 înseamnă blackjack

Realizarea punctajului de 21 se numeşte şi blackjack şi anunţă întotdeauna ambele părţi despre formarea unei mâini imbatabile. Denumirea de blackjack vine de la cartea de valet şi as de inima neagră, de unde şi numele explicit al combinaţiei.

Aveţi în mâna aceste 2 cărţi, suma la care ajungeţi după calcularea valorii celor 2 cărţi este de 21. Asul are în această combinaţie valoarea de 11 puncte în timp ce cartea de valet este creditata cu 10 puncte.

În afară de valet şi cartea de decar, Q şi K duce la obţinerea aceluiaşi punctaj de 21, deci trebuie făcută doar o simplă operaţie de aritmetică. În plus, indiferent de cărţile pe care le primiţi puteţi cere suplimentar cărţi de la dealer în încercarea de a obţine un punctaj de 21 sau unul în apropierea acestuia.

Nu uitaţi însă că obiectivul jocului este să bateţi dealerul şi acest lucru se realizează numai dacă îi sunteţi superior ca punctaj. Jocul devine pasionat pe alocuri şi dacă sunteţi luaţi de val puteţi cere cărţi suplimentare care să vă facă să depăşiţi 21 de puncte, caz în care banca învinge.

Concluzie

La jocul de poker vă bazaţi pe valoarea combinaţiilor în timp ce la blackjack va trebui să vă bazaţi pe punctajul pe care jocul îl acordă fiecărei cărţi în parte. Ambele jocuri sunt extrem de pasionante aşa că alegerea unuia dintre cele 2 va aparţine în totalitate. Nu uitaţi totuşi că jucaţi doar jocuri de noroc aşa că încercaţi să fiţi echilibrat şi să pariaţi întotdeauna cât de responsabil puteţi.