In timp ce-ti citesti horoscopul, este posibil sa fi observat cuvintele ,,semn de pamant” sau ,,semn de aer”. Exista de fapt patru elemente in astrologie: foc, pamant, aer si apa. Fiecare dintre cele 12 semne se incadreaza intr-unul dintre cele patru elemente, deci trei semne sunt guvernate de acelasi element.

A cunoaste ce element iti guverneaza semnul te poate ajuta sa te intelegi mai bine. De asemenea, iti poate oferi o perspectiva asupra cu cine te intelegi cel mai bine. De exemplu, in ciuda diferentelor lor, atat Scorpionul, cat si Pestii sunt semne de apa, asa ca fac parteneri si prieteni excelente, deoarece se pot descurca reciproc cu natura emotionala a celuilalt. Citeste in continuare si afla mai multe despre zodia ta si elementul in care te clasezi.

Zodii de foc

Berbec

Primul semn al zodiacului, Berbecul adora sa fie numarul unu. Desigur, acest semn de foc dinamic nu este strain de competitie. Indraznet si ambitios, Berbecul se scufunda cu capul intai chiar si in cele mai dificile situatii – si se vor asigura ca iese mereu in frunte!

Leu

Intinde covorul rosu pentru ca Leul a sosit. Pasionat, loial si infam de dramatic, Leul este reprezentat de leu, iar aceste semne de foc pline de spirit sunt regii si reginele junglei ceresti. Sunt incantati sa-si imbratiseze statutul regal: vioi, teatrali si inflacarati, leilor le place sa se bucure de lumina reflectoarelor si sa sarbatoreasca… ei insisi.

Sagetator

Oh, locurile in care merge Sagetatorul! Dar de fapt. Acest semn de foc nu cunoaste limite. Reprezentati de arcas, sagetatorii sunt mereu in cautarea cunoasterii. Ultimul semn de foc al zodiacului, Sagetatorul isi lanseaza numeroasele sale activitati, cum ar fi sagetile arzatoare, alergand dupa aventuri geografice, intelectuale si spirituale.

Zodii de apa

Rac

Reprezentat de crab, Racul se impleteste perfect intre mare si tarm, reprezentand capacitatea Racului de a exista atat pe taramurile emotionale, cat si pe cele materiale. Racii sunt foarte intuitivi si abilitatile lor psihice se manifesta in spatii tangibile. Dar, la fel ca si crustaceele cu coaja tare, acest semn de apa este dispus sa faca orice este necesar pentru a se proteja emotional. Pentru a cunoaste acest semn, va trebui sa stabilesti incredere!

Scorpion

Evaziv si misterios, Scorpionul este unul dintre cele mai neintelese semne ale zodiacului. Scorpionul este un semn de apa care foloseste energia emotionala drept combustibil, cultivand intelepciunea puternica atat in taramul fizic, cat si in cel nevazut. De fapt, Scorpionul isi trage curajul extraordinar din abilitatile sale psihice, ceea ce face ca acest semn sa fie unul dintre cele mai complicate si dinamice semne ale zodiacului.

Pesti

Daca ai cauta cuvantul ,,psihic” in dictionar, cu siguranta ar fi o poza cu Pesti langa el. Pestii sunt cel mai intuitiv, mai sensibil si mai empatic semn al intregului zodiac – si asta pentru ca este ultimul dintre ultimul. Ca semn final, Pestii au absorbit fiecare lectie – bucuriile si durerea, sperantele si fricile – invatate de toate celelalte semne. Este simbolizat de doi pesti care inoata in directii opuse, reprezentand diviziunea constanta a atentiei Pestilor intre fantezie si realitate.

Zodii de aer

Gemeni

Ai fost vreodata atat de ocupat incat ti-ai dorit sa te poti clona doar pentru a finaliza totul? Aceasta este experienta Gemeni pe scurt. Spontani, jucausi si adorabil de neregulati, Gemenii sunt manati de curiozitatea sa nesatioasa. Simbolizat in mod corespunzator de gemenii ceresti, acest semn de aer era interesat de atat de multe activitati incat a trebuit sa se dubleze.

Balanta

Echilibrul, armonia si dreptatea definesc energia Balantei. Ca semn cardinal de aer, Balanta este reprezentata de solzi (in mod interesant, singurul obiect neinsufletit al zodiacului), asociere care reflecta fixarea Balantei de a stabili echilibrul. Balanta este obsedata de simetrie si se straduieste sa creeze un echilibru in toate domeniile vietii – mai ales cand vine vorba de problemele inimii.

Varsator

In ciuda ,,apei” din numele sau, Varsatorul este de fapt ultimul semn de aer al zodiacului. Inovator, progresist si nerusinat de revolutionar, Varsatorul este reprezentat de purtatorul de apa, vindecatorul mistic care da apa sau viata pamantului. In consecinta, Varsatorul este semnul astrologic cel mai umanitar. La sfarsitul zilei, Varsatorul este dedicat sa faca din lume un loc mai bun.

Zodii de pamant

Taur

Ce semn este mai probabil sa faci o baie de sase ore, urmata de un masaj suedez de lux si de un desert decadent? De ce Taur, desigur! Taurul este un semn de pamant reprezentat de taur. La fel ca animalul lor celest, taureenii se bucura de relaxare in medii senine, bucolice, inconjurate de sunete blande, arome linistitoare si arome suculente.

Fecioara

Stii expresia ,,daca vrei sa faci ceva, da-i unei persoane ocupate?” Ei bine, acesta este cu siguranta imnul Fecioarei. Fecioarele sunt logice, practice si sistematice in abordarea vietii. Fecioara este un semn de pamant reprezentat istoric de zeita graului si a agriculturii, o asociatie care vorbeste despre prezenta adanc inradacinata a Fecioarei in lumea materiala. Acest semn de pamant este un perfectionist la inima si nu se teme sa-si imbunatateasca abilitatile printr-o practica diligenta si consecventa.

Capricorn

Care este cea mai valoroasa resursa? Pentru Capricorn, raspunsul este clar: Timpul. Capricornul urca muntele direct in varf si stie ca rabdarea, perseverenta si daruirea sunt singura modalitate de a escala. Ultimul semn de pamant al zodiacului, Capricornul, este reprezentat de capra de mare, o creatura mitologica cu corp de capra si coada de peste. In consecinta, Capricornii sunt priceputi sa navigheze atat pe taramul material, cat si pe cel emotional.