Pregatirea rucsacului: crucea fiecarui calator – dar sa recunoastem, poate ca este si mai rau sa-l despachetezi. Cum sa-ti organizezi cel mai bine rucsacul de calatorie si sa aduci tot ce ai nevoie?

Cum sa-ti pregatesti rucsacul de calatorie: alege rucsacul potrivit!

Primul pas necesar este sa intelegi care rucsac este cel mai bun in functie de nevoile tale sau de calatoria cu care urmeaza sa o faci. In general, un rucsac de calatorie bun ar trebui sa fie intre 60 si 70 de litri , eventual modular – deci cu rucsacul principal de 40/50 de litri si rucsacul detasabil de 20 de litri de zi. O caracteristica pe care dupa parerea noastra trebuie sa o aiba un rucsac de calatorie bun este deschiderea „valiza” care permite accesul rapid la toate sectiunile rucsacului. Buzunarele exterioare sau ascunse sunt un plus: unora le plac si altora nu, adevarul este ca sa le ai niciodata nu strica!

Unul dintre ghiozdanele noastre de calatorie preferate este Thule Landmark , in dimensiuni de 60 sau 70 de litri. Ne place pentru ca este versatil si se adapteaza bine oricarui tip de calatorie, fie ca este destinatie calda sau rece. In plus, odata ce rucsacul de 20 de litri a fost scos, cel de 60 de litri trece cu usurinta ca bagaj de mana in avion.

Cum sa-ti pregatesti rucsacul de calatorie: 10 sfaturi

Exista doua reguli de aur atunci cand vine vorba de rucsac: aduceti doar elementele esentiale si organizare . Ideea de baza este sa purtam doar ceea ce suntem siguri ca vom avea nevoie si sa-l organizam in cel mai inteligent mod in interiorul rucsacului.

1 Faceti o lista

Primul pas spre pregatirea unui rucsac eficient este sa intocmesti o lista cu tot ce iei in calatorie. Impartiti lista in patru sectiuni: haine, trusa de frumusete, extra si documente. De asemenea, notati cate bucati din fiecare articol intentionati sa aduceti. In general, nu aduceti niciodata mai mult de 7 haine de schimb : daca calatoria dureaza mai mult de 7 zile, va puteti spala hainele fara probleme.

2 Materialul tehnic este mai bun

Informati-va bine despre destinatia dvs. si alegeti hainele in consecinta. Daca aveti anumite activitati sau excursii planificate, asigurati-va ca aveti tot ce aveti nevoie pentru a le aborda cat mai bine posibil. Incearca totusi sa aduci haine versatile , care se adapteaza diferitelor ocazii si prefera hainele din material tehnic , care se usuca mai repede. Nu uitati de costumul de baie: nu ocupa mult spatiu si nu se stie niciodata, poate chiar si intr-o destinatie rece va iesi o zi la spa!

Un rucsac care se respecta nu poate lipsi niciodata o jacheta kw sau o carapa , care poate fi mai mult sau mai putin grea in functie de necesitate. Daca iesi in frig, nu uita de esarfa, manusi si palarie.

Pantofii sunt foarte importanti pentru fiecare calator deoarece atunci cand calatoriti – orice tip de calatorie – veti merge mult pe jos. Deci, cuvantul cheie este: confort ! Daca mergi pe caldura, adu-ti o pereche de sandale, daca mergi in frig sau faci drumetii sau trekking, o pereche de cizme Goretex sunt ideale. Pentru oras, o pereche de pantofi comozi in care te obisnuiesti sa mergi sunt in regula. Nu pot lipsi slapii, care sunt grozave pentru destinatiile de pe litoral, dar sunt indispensabile in pensiuni/hoteluri.

3 Tetris in rucsac: cuburi de ambalare

Odata ce te-ai hotarat ce sa aduci, aranjeaza pe o suprafata tot ce trebuie sa pui in rucsac. In acest fel, veti intelege dintr-o privire daca transportati prea mult sau prea putin si puteti adauga sau elimina in consecinta. De asemenea, vei realiza volumele si cum sa „potriviti” lucrurile.

Pentru a-ti pregati cel mai bine rucsacul, ia niste cuburi de ambalare , care sunt foarte utile pentru a imparti lucrurile si a le recupera rapid atunci cand ai nevoie de ele in timpul calatoriei. De asemenea, puteti folosi pungi de vid , care comprima hainele chiar mai mult decat cuburile obisnuite de ambalare. Daca nu doriti sa cumparati cuburi de ambalare… pungile de plastic sunt bune si inca functioneaza grozav!

Cum sa imparti hainele? O poti face pe categorii , asa ca pune toti pantalonii intr-un cub de ambalaj si toate tricourile in altul, sau dupa tinuta . Aceasta ultima metoda este perfecta daca aveti deja mai mult sau mai putin toate zilele deja organizate: puteti decide deja acasa cum va veti imbraca in ziua respectiva si va grupati hainele in consecinta.

Gentile si pungile sunt intotdeauna utile in calatorii: sunt folosite pentru a depozita incaltamintea, rufele murdare sau umede si, in general, sunt utile in orice eventualitate. Ia cu tine in plus, nu ocupa mult spatiu in rucsac!

4 Tehnica „carnat”: rularea hainelor

O tehnica infailibila atunci cand vine vorba de a-ti pregati rucsacul pentru o excursie si de a-i optimiza spatiul este sa- ti sufleci hainele – o numim tehnica „carnatului”. Poti sufleca totul: tricouri, blugi, jambiere, chiar si lenjerie intima daca esti atat de obsesiv. Suflecandu-va hainele, veti economisi mult spatiu in rucsac – si poate puteti aduce cateva suplimente!

In ceea ce priveste sosetele, baga-le in pantofi: astfel vei folosi cu adevarat fiecare spatiu mic disponibil in rucsac. Parola aici este doar una: optimizare ! Spatiul din interiorul pantofilor tai este aproape intotdeauna nefolosit, dar plasand totul in doua pungi inchise pantofii tai sunt gata sa gazduiasca si lenjerie curata 😉

5 Caz de frumusete: lichid sau non-lichid?

Alege o cutie de frumusete functionala si spatioasa – de preferinta cu carlig, astfel incat sa o poti agata oriunde. In general, daca trebuie sa faci fata unei calatorii lungi, este inutil sa pleci deja cu un rucsac incarcat cu o mie de produse : poti cumpara cu usurinta sampon, gel de dus si tot ce ai nevoie direct la destinatie.

Daca, totusi, vrei sa aduci cu tine niste produse de care pur si simplu nu te poti lipsi, atunci cand iti pregatesti rucsacul opteaza pentru marimea de calatorie , care este mai mica si mai practica. Pentru cei care folosesc creme de fata sau de corp si vor sa aduca acel produs anume, gaseste niste recipiente de plastic (de obicei mama le are mereu ascunse in vreun sertar) si lasa acasa dimensiunea completa.

Bagi husa de frumusete in rucsac care va intra in cala in timpul zborului? Atunci avem un rest fundamental pentru a va pregati rucsacul de calatorie: aveti grija la presiune, care ar putea cauza scurgeri de lichide sau explozia recipientelor. In acest caz, puneti toate produsele lichide sau cremoase intr-o punga de plastic (pentru a le pune apoi in sacul de frumusete): daca se scurge ceva, acesta va ramane in punga.

Daca, totusi, doriti sa va asigurati ca nu aveti surprize urate odata ce aterizati, evitati complet lichidele si optati pentru versiunea lor solida . Exista multe marci care produc sampon, balsam, gel de dus, creme si chiar pasta de dinti in forma solida si sunt perfecte pentru calatorii – si cu siguranta mai eco-sustenabile!

6 Pregatiti rucsacul de calatorie: prosoape, uscator de par si aparat de indreptat?

Daca va cazati mai ales in hoteluri, probabil ca va vor furniza prosoape, iar baia va avea uscator de par. In orice caz, nu este niciodata o idee rea sa ai cu tine un prosop pentru orice eventualitate: cele din microfibra ocupa putin spatiu si se usuca rapid. Sunt solutia ideala pentru fiecare calator.

Daca nu puteti renunta la uscator de par si mai ales la placa de indreptat , tot in acest caz preferati dimensiunea de calatorie , pentru a ocupa cat mai putin spatiu in rucsac. Cu toate acestea, sfatul nostru este: intrebati la unitatile unde veti fi cazat daca va vor furniza un uscator de par (sau daca este posibil sa inchiriati unul). In acest fel, vei evita sa porti cu tine greutati inutile. Va sugeram sa le abandonati mai intai, dar daca aveti spatiu, sa stiti ca pot fi purtate cu usurinta in bagajul de mana.

7 Bagaj de mana sau obiect personal?

Acordati o atentie deosebita acestei distinctii: bagajul de mana (numit si de mana) si obiectele personale sunt doua lucruri foarte diferite.

Bagajul de mana este un carucior, geanta de mana sau rucsac pe care il puteti plasa in compartimentele desemnate din cabina avionului . Dimensiunile si greutatea variaza in functie de compania aeriana cu care zburati, asa ca verificati intotdeauna inainte de a pleca.

Obiectul personal poate fi un rucsac, o geanta, o geanta, dar trebuie asezat sub scaunul din fata scaunului dumneavoastra . Masuratorile trebuie deci sa fie destul de mici: din nou, gasiti masuratorile specifice pe site-ul companiei aeriene cu care zburati, asa ca verificati intotdeauna!

Multe companii aeriene va ofera posibilitatea de a aduce la bord bagaje de mana si obiecte personale, in timp ce altele va permit doar bagaje de mana. Acordati totusi mare atentie acestei distinctii, deoarece s-ar putea intampla ca, odata atinsa capacitatea maxima pentru bagajele de mana din cabina, sa va ceara sa-l puneti in cala. Aduceti intotdeauna la bord toate cele mai importante documente si obiecte la bord!

Exemplu practic: rucsacul Thule Landmark de 60 de litri este perfect deoarece este format dintr-un rucsac de 40 de litri si un rucsac mai mic de 20 de litri. Rucsacul de 40 cm trece drept bagaj de mana, rucsacul de 20 cm este perfect ca obiect personal.

8 Ce sa aduci cu tine la bordul avionului?

In obiectul personal – rucsacul sau geanta pe care o aduci la bord cu tine – ar trebui sa poti incadra cateva lucruri esentiale de care este intotdeauna cel mai bine sa nu fii despartit. Ce sa pui in rucsac sa ai cu tine?

  • documente si portofel
  • PC, cabluri, camera (in general, toate obiectele electronice pe care le aduci cu tine)
  • adaptor
  • telefon mobil cu incarcator
  • power bank
  • un lacat (care este intotdeauna util atunci cand calatoriti)
  • o carte, un pix si un caiet daca iti place sa scrii
  • sticla de apa (se goleste inainte de verificarile la aeroport si apoi se umple din nou pentru zbor)
  • medicamente (toate colectate intr-o punga mica de frumusete)
  • cel putin o schimbare (in cazul pierderii bagajului de cala)

9 Dar hainele murdare?

Te-am sfatuit sa aduci maximum 7 modificari chiar si atunci cand calatoria ta dureaza mult mai mult. Asta pentru ca cu siguranta vei avea ocazia sa-ti speli hainele – in hoteluri exista spalatorii, sau o poti gasi intr-o spalatorie, sau in ultima instanta spalati rufele manual. Pentru a fi in siguranta, adu cu tine sapunul de Marsilia , care este bun pentru orice ocazie, si o punga mica de detergent , astfel incat sa-l poti folosi pe al tau si sa nu fie nevoit sa-l cumperi la destinatie.

Aduceti o geanta mica in rucsac pentru a o folosi pentru depozitarea hainelor de spalat. Tot in acest caz, nu le aruncati in vrac, ci folositi metoda de rulare. Astfel spatiul ocupat de haine, fie ele curate sau murdare, va fi mereu acelasi.

10 Cateva sfaturi suplimentare

Evitati sa purtati cu dvs. bijuterii prea valoroase. Pune-le intr-un loc sigur in rucsac – poate nu sosetele, deoarece acesta este ascunzatoarea preferata a tuturor si, prin urmare, va fi primul loc pe care atacatorul il va verifica! Pentru a va asigura ca nu devin o tesatura rasucita, impartiti-le in pungi individuale.

Aduceti cu dvs. genti compresibile : o geanta sau o geanta care, atunci cand este inchisa, ocupa putin spatiu, dar care ar putea fi utila ca bagaj suplimentar, in cazul in care ati cumparat un suvenir voluminos sau ati mers putin prea departe la cumparaturi.

Pentru a va organiza mai bine toate obiectele, impartiti-le si grupati-le in cutii de infrumusetare sau in plicuri mici. De exemplu, cablurile si cablurile pot fi organizate in containere speciale, astfel incat sa se evite pierderea sau incurcarea lor. Astfel ghiozdanul tau va fi super organizat si vei putea recupera mult mai rapid ceea ce ai nevoie!