Minecraft este cel mai vandut joc video din toate timpurile si este cel mai mare joc de pe YouTube dupa miliarde de vizionari video. Cu alte cuvinte, Minecraft este cel mai mare joc video din lume – nu e rau pentru un joc care a inceput ca un proiect indie inca din 2009. Minecraft este un joc video virtual in lume deschisa in care jucatorii pot sapa, mina, construi, crea si vraji lucruri. Jocul este de obicei descris ca un ,,joc sandbox”, deoarece jucatorii isi pot crea propriile lumi si experiente in care posibilitatile sunt cu adevarat nelimitate.

Spre deosebire de jocurile video obisnuite, Minecraft iti permite sa ai controlul asupra jocului si chiar are optiuni care le permit jucatorilor sa actioneze ca moderatori si sa-si construiasca propria codare/ modificare direct in joc! Citeste in continuare si afla cum sa joci Minecraft si care sunt beneficiile jocului.

Minecraft classic

In primul rand, trebuie sa cumperi si sa instalezi jocul. Dupa finalizarea instalarii, porneste pur si simplu jocul ruland lansatorul pe care l-ai descarcat de pe pagina de pornire Minecraft, care iti ofera si optiunea de a juca din browser. Acum este timpul sa te conectezi, sa navighezi in meniul principal si sa selectezi tipul de joc. Cand selectezi modul SinglePlayer si Survival in Minecraft, prima ta zi poate fi foarte interesanta, dar si foarte stresanta. Esti aruncat imediat intr-o lume cu putine resurse si trebuie sa te pregatesti pentru a te asigura ca supravietuiesti primei nopti, cand multimile ostile sunt mai probabil sa te atace. De obicei, prima ta zi in Minecraft implica lucruri precum colectarea de resurse, lovirea in padure, uciderea animalelor, construirea sau gasirea unui adapost, strangerea de alimente etc.

Minecraft online

Incurajarea creativitatea si planificarea proiectelor

Poate cel mai izbitor beneficiu oferit de Minecraft este domeniul sau nesfarsit de creativitate. Ofera multe dintre aceleasi oportunitati de constructie ca si LEGO, doar cu o medie de 921,6 cvadrilioane blocuri pe lume. Cu atat de mult material, este posibil sa construiesti aproape orice si-ar putea imagina copilul tau. Daca ai vreo indoiala, arunca o privire la Westeroscraft. Probabil unul dintre cele mai extinse si uluitoare proiecte Minecraft din prezent, acest proiect bazat pe comunitate este dedicat recrearii continentului Westeros, din seria A Song of Ice and Fire a lui George RR Martin.

Consolidarea abilitatilor de rezolvare a problemelor

Desi majoritatea jocurilor vor promova intr-o masura abilitatile de rezolvare a problemelor, Minecraft este unic prin faptul ca permite jucatorilor sa-si stabileasca propriile obiective si ofera o cantitate enorma de libertate in modul in care indeplinesc provocarile. De exemplu, singura provocare cu care se confrunta in mod universal jucatorii in modul standard de supravietuire este gasirea unui adapost si o sursa sigura de hrana. Desi este relativ sigur sa ratacesti prin lume in timpul zilei, noaptea, lumea este populata de monstri.

Abilitati de baza de programare si logica

Daca doresti sa-i introduci pe copiii in programare, Minecraft ar putea fi un punct de plecare excelent… copiii ajung sa iubeasca Minecraft foarte repede datorita naturii simpliste pe care o ofera initial. Desi nu il va invata pe copilul tau un limbaj de programare, utilizarea blocurilor Redstone ii va introduce in logica fundamentala a codificarii. Acest lucru, la randul sau, face ca Minecraft sa fie bun pentru creierul lor si s-ar putea spune ca ii face mai inteligenti.

Munca in echipa si comunicare

Pe masura ce copiii cresc, ei pot evolua spre a juca Minecraft pe serverele partajate cu prietenii lor. Jucand impreuna pe Minecraft, ii poate invata sa lucreze eficient ca parte a unei echipe. De asemenea, demonstreaza foarte clar ca lucrand impreuna, copiii pot face mult mai mult ca grup decat ar putea spera vreodata sa realizeze singuri. De exemplu, ar putea decide sa creeze impreuna o noua harta. Ca parte a acestui lucru, ei ar putea vota pentru a aborda problema adaposturilor si a hranei, construind impreuna o ferma masiva. Copiii isi pot imparti sarcinile necesare intre ei; unul responsabil cu hrana, altul responsabil cu construirea structurilor de baza de care au nevoie si un al treilea responsabil cu minerit.

Consolideaza abilitatile sociale la copiii cu autism

Pe langa promovarea muncii in echipa si a comunicarii clare, multi parinti raporteaza ca Minecraft este extrem de benefic pentru copiii cu autism. Oferandu-le un mediu care indeparteaza factorii sociali provocatori (zgomot de fundal, contact vizual, cozi sociale etc.), le permite copiilor cu autism sa-si faca mai usor prieteni si sa isi imbunatateasca abilitatile sociale fundamentale.

Rabdare si perseverenta

O componenta cruciala a managementului resurselor si proiectelor in Minecraft este rabdarea. Chiar si in modul Creativ, in care jucatorul are acces la blocuri nelimitate de orice tip, este nevoie de cantitati enorme de rabdare si perseverenta pentru a finaliza un proiect ambitios. Un proiect mare poate dura de la cateva ore pana la cateva luni. In lumina acestui fapt, copiii vor avea adesea nevoie de perseverenta si autodisciplina pentru a-si duce proiectele pana la sfarsit. Cu toate acestea, datorita structurii de forma libera a Minecraft, multi copii ar putea sa nu simta nici macar ca invata aceste abilitati cruciale si, eventual, devin mai inteligenti in acest proces.

Jocul Minecraft

Joaca gratis

Exista zeci de versiuni ale jocului disponibile pe aproape orice platforma imaginabila, iar acum poti chiar sa joci gratuit Minecraft in browser. Este o redare destul de simpla, fara multe dintre caracteristici, dar daca ai un buget redus sau cauti o distragere rapida, atunci nu exista un pret mai bun decat gratuit.

Comenzi si trucuri

Daca vrei sa preiei controlul pe deplin asupra lumii tale create, atunci folosind comenzile si trucurile Minecraft iti va permite sa faci exact asta. Avem toate codurile de care ai nevoie pentru a te putea teleporta, a seta ora si vremea, a genera elemente si entitati si multe altele.

Cele mai bune servere

Daca doresti sa experimentezi aventuri cu totul noi in blocuri, atunci vizitarea celor mai bune servere Minecraft te poate transporta in lumi inspirate de Grand Theft Auto, Pokemon, Game of Thrones si multe altele.

Taramuri

Daca doresti sa-ti gestionezi propriul server multiplayer personal pentru pana la zece jucatori, atunci Minecraft Realms iti permite sa construiesti si sa te joci cu prietenii in jocuri private. Cu un abonament Realms Plus, primesti, de asemenea, picaturi regulate de continut de harti noi, skinuri de personaje si mini-jocuri de verificat.

Cele mai bune seeduri

Seedurile determina aspectul terenului in lumea ta, iar diferitele medii iti pot schimba complet experienta de joc. Aduna cele mai bune seeduri de Minecraft, astfel incat sa poti explora un conac urias, sa supravietuiesti unui naufragiu pe o insula sau o multime de alte aventuri.