Barbatii si femeile nu sunt opusi cand vine vorba de psihologia lor sexuala. Cele mai multe dintre lucrurile despre care fantezeaza barbatii, fantezeaza si femeile – si invers. De exemplu, stereotipurile de gen sugereaza ca grupurile de trei si sexul in grup sunt teme tipice de fantezie pentru barbati, dar nu pentru femei.

Aceste stereotipuri sugereaza, de asemenea, ca dragostea este o fantezie tipica feminina, dar nu masculina. Cu toate acestea, adevarul poate fi ca majoritatea barbatilor si femeilor au aceleasi fantezii sexuale. Acest lucru ne spune ca exista de fapt o multime de asemanari in ceea ce isi doresc oamenii cand vine vorba de sex, indiferent de identitatea lor de gen. Vezi mai jos care sunt fanteziile sexuale ale barbatilor si a femeilor si afla daca si tu ai avut vreodata aceste fantezii.

Fantezii sexuale

O fantezie sexuala sau o fantezie erotica este o imagine mentala sau un model de gandire care excita o persoana si poate crea sau spori excitatia sexuala. O fantezie sexuala poate fi creata de imaginatia sau memoria persoanei si poate fi declansata in mod autonom sau de stimulare externa, cum ar fi literatura erotica sau pornografia, un obiect fizic sau atractia sexuala fata de o alta persoana. Orice lucru care poate da nastere la o excitare sexuala poate produce, de asemenea, o fantezie sexuala, iar excitatia sexuala poate, la randul sau, sa dea nastere la fantezii.

Fantezii sexuale feminine

In timp ce oamenii pot glumi ca barbatii au un singur lucru in minte, acestia nu sunt singurii care se gandesc la sex. De fapt, conform unui studiu din 1995 al lui Harold Leitenberg si Kris Henning, fanteziile sexuale sunt comune atat in randul barbatilor, cat si al femeilor si aproximativ 95% dintre ambele sexe spun ca au avut o forma de fantezie sexuala. Fanteziile sexuale ale femeilor totusi nu reflecta intotdeauna ceea ce isi doresc in viata reala, potrivit unui studiu.

Fantezia de a fi supusa

Fanteziile de aceasta natura variaza de la pur si simplu a fi legata de pat pana la a avea un contract sexual formal, complet cu reguli despre felul in care arati, in stilul lui Christian Grey si Anastasia Steele in 50 Shades Of Grey. Recuzitele precum bice, catuse, calusuri si legaturi la ochi sunt comune in acest tip de fantezie. Prezentarile pot fi emotionale sau fizice si pot implica jocuri de rol – in unele cazuri ajungand chiar pana la a pretinde a fi o victima a violului sau o sclava sexuala.

Fantezia de a fi dominanta

Rolurile sunt inversate si barbatul devine supusul femeii dominatoare. Jocul de rol include inselarea unui partener si controlul asupra unui sclav sexual. Avand in vedere ca cercetarile sugereaza ca este foarte popular si aproape o treime dintre oameni raporteaza ca au aceste fantezii la un moment dat, jocul este intr-adevar foarte popular. Fantezia este despre femeia care controleaza ceea ce se intampla in pat si provoaca atat placere, cat si durere dupa cum crede ea de cuviinta.

Sex in grup

Cu atatea lucruri care se intampla cand faci sex ca parte a unui grup, multe femei se bucura de ideea de a fi ocrotite. Exista, de asemenea, un element de anonimat in unele cazuri sau, daca faci parte dintr-un cuplu, aduci ceva nou, diferit si incitant in dormitor. Pentru alte femei ideea de a experimenta sexul cu o alta femeie este printre cele mai populare.

Sex in public

Fie ca o faci in gradina, in parc, intr-un avion, in dulapul de papetarie la serviciu sau pur si simplu langa o fereastra deschisa in propria casa, ideea de a fi undeva unde ai putea fi prins sau chiar urmarit este o mare excitare pentru femei. Intr-adevar, femeile din carte vorbesc despre erotismul secundar al privirii altora facand sex si entuziasmul de a fi intim atunci cand stii sigur ca esti urmarit.

Originea fanteziilor sexuale

S-a descoperit ca sexele contrasteaza in ceea ce priveste locul din care provin fanteziile lor. Barbatii tind sa fantezeze despre experientele sexuale din trecut, in timp ce femeile sunt mai predispuse sa evoce un amant imaginar sau o intalnire sexuala pe care nu le-au experimentat anterior. Fanteziile masculine tind sa se concentreze mai mult pe imaginile vizuale si pe detalii anatomice explicite, barbatii fiind mai interesati de stimularea sexuala vizuala si fanteziile despre intalniri sexuale ocazionale, indiferent de orientarea sexuala.

Pe de alta parte, fanteziile femeilor tind sa fie mai concentrate pe stimularea sexuala mentala si sa contina mai multa emotie si conexiune. Astfel, femeile sunt mai predispuse sa raporteze fantezii sexuale romantice care au un nivel ridicat de intimitate si afectiune, de exemplu, asociindu-si partenerul de sex masculin cu eroismul si vazandu-l ca salvator. Teoria evolutionista ofera o explicatie pentru aceasta descoperire, astfel incat femeile ar putea sa isi arate angajamentul fata de partenerul lor crescand copii, astfel marind sansele de supravietuire a urmasilor.

Tipuri de fantezii sexuale

Au fost efectuate multe cercetari care au evidentiat mai multe diferente de gen in fanteziile sexuale. Unele dintre modelele care au aparut frecvent includ tendinta mai mare a barbatilor de a raporta fanteziile sexuale care se incadreaza in urmatoarele categorii: explorator, intim, impersonal si sadomasochism. Fanteziile exploratorii le includ pe cele ale intalnirilor homosexuale si ale sexului in grup, in timp ce fanteziile de a-i privi pe altii angajandu-se in relatii sexuale si fetisism sunt clasificate drept fantezii sexuale impersonale. De asemenea, este probabil ca femeile sa raporteze fantezii care implica partenerul de acelasi sex sau cele cu o persoana celebra desi s-a constatat ca ambele sexe prefera fanteziile intime fata de celelalte trei tipuri descrise, inclusiv fanteziile de sex oral si sex in public.

Fantezii sexuale masculine

Barbatii se gandesc la sex mai mult decat femeile si acesta nu este un subiect de dezbatere. Ceea ce ne intereseaza este ceea ce doresc toti barbatii sa incerce in pat, fanteziile sexuale pe care le au. Mai jos vei gasi fantezii sexuale ale barbatilor care pot dezvalui cateva fapte interesante despre modul in care gandesc cu adevarat, in adancul sufletului.

Sex in trei

Sexul cu doua femei sau doi barbati cu o femeie voluptuoasa sunt fanteziile la care se gandesc barbatii adesea, chiar daca se multumesc cu un sex obisnuit. Unii barbati chiar vor sa-si priveasca partenerul facand asta cu o alta femeie si poate sa aiba un rol pasiv.

Catuse

Barbatii isi imagineaza legandu-si partenera si facand dragoste cu ea. Ei viseaza la robie si au o latura sadica pe care o exploreaza in fanteziile lor. Multi barbati doresc sa faca sex agresiv o data pe luna si o fac asa cum arata anumite site-uri web sau chiar filme. Locul este o alta parte a sexului de sclavie care ii excita pe barbati. Le ofera incredere ca sunt cel care controleaza excitatia sexuala a partenerei lor.

In public

A face sex in public este o alta fantezie pe care o au majoritatea barbatilor si chiar femeilor. Acea adrenalina pe care o primesc atunci cand se tem ca cineva poate intra oricand, ii excita. Riscul de a fi prins exista in aproape 82% din imaginatia barbatilor si a femeilor, conform unui studiu. Incalcarea regulilor si indrazneala sa fie cineva care nu sunt este ceea ce functioneaza pentru ei.

Joc de rol

Barbatilor le place jocul de rol! Iti amintesti ca Ross din serialul Friends si-a dorit ca Rachel sa se imbrace in Printesa Leia? Este grozav pentru barbati cand personajele feminine pe care si le imagineaza vin la ei in persoana. Le place ca partenera lor sa actioneze ca cineva la care s-au gandit mereu. Fie ca este vorba despre o femeie de serviciu in uniforma alb-negru, o livratoare de mancare, o profesoara, un doctor sau o maseuza, vreun personaj de film etc.